JDP9230616-3610

Pieter Rijzebol en Jeanine Lagendijk zijn de trotse eigenaars van Hop voor Bier.
We telen sinds 2016 op kleine schaal hop op de IJsselklei in Empe, Gelderland. Het gaat om zo’n 250 planten van 6 verschillende soorten. Het is een bijzondere en opvallende teelt.

Hop is een zeer snelle groeier, die ieder jaar zes meter langs draden klimt, die in een palenveld gespannen zijn. Na de bloei, in juli, worden de hopbellen gevormd. Het plukken en drogen doen we in september.

We telen de hop met respect voor de natuur en zetten in op goede weerstand bij de plant om ziektes te voorkomen. In een gebied waar veel gras en mais groeit, zorgt onze hopgaard voor diversiteit.

Verzorgen van planten is iets wat we graag doen en waar we in de loop van de tijd veel ervaring in hebben opgebouwd. Wij vinden het waardevol om bij te dragen aan een korte keten. Waarbij de ingrediënten van het bier uit de streek komen. En er een directe relatie is tussen brouwer en teler. 

We zijn onderdeel van IJsselmarke, een netwerk van boeren en burgers dat zich inzet voor lokale voedselvoorziening samen met de natuur.

En ja, natuurlijk houden we ook van een biertje, dat met eigen hop erin nóg lekkerder smaakt.