hopbellen, hopoogst

Oogst zaterdagen bij Hop voor Bier in Empe

Hop voor Bier in Empe is in september, de oogstperiode, de zaterdagen geopend. Elke zaterdag kan er geholpen worden met de pluk, is er iets speciaals te zien én is er een rondleiding. Voor alle activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

5 september start van de pluk. Collega telers Hogenelst Hop uit Zieuwent komen ons assisteren met de mobiele plukmachine die zij zelf hebben ontwikkeld samen met een mechanisatie bedrijf. Dus ben je geïnteresseerd in techniek? Dit is de kans om deze bijzondere machine te zien draaien. Om 15 uur wordt er een rondleiding verzorgd, afgesloten met een proeverij.

12 september plukken we samen met Nevel Artisan Ales uit Nijmegen. Aan hen leveren we de hop. De brouwer en zijn crew zijn de hele dag aanwezig. Dus als je meer wil weten over het eindproduct en hoe het tot stand komt, dan ben je van harte welkom. Een bijzonder warm welkom ook aan alle crowdfunders van het Gelders gerstenat, die kunnen komen kijken waar de Gelderse hop vandaan komt, die Nevel oa.hierin verwerkt. Om 15 uur is er een rondleiding. Daarna kan er een biertje worden gedronken met de Nevel crew. Het is ook mogelijk om bier bij hen te kopen om thuis na te genieten.

19 september is onze laatste plukdatum. Eduarda Bastian is dan aanwezig. Zij is textiel onderzoekster en kan meer vertellen over haar plannen om vezels uit hop te halen voor het weven van stof. Hopstrengen van ons bedrijf worden in haar onderzoek gebruikt. The hopproject is een samenwerking tussen Artez Arnhem en Wageningen Universiteit. Om 15 uur is er een rondleiding, die wordt afgesloten met een proeverij.

Geïnteresseerd?
Helpen met de pluk kan de hele dag of een dagdeel. De ochtend van 10 – 13 uur en de middag van 14 – 17 uur. Wij verzorgen het drinken, eten neem je zelf mee. Wat eten of drinken bij Theetuin Bij de Hommel, die direct tegenover ons ligt is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Help je niet mee, maar wil je wel komen kijken? Dat kan door deel te nemen aan de rondleiding over het bedrijf, die wij om 15 uur geven. De kosten voor de rondleiding zijn 10 euro.
Pluk je met ons mee of ben je een crowdfunder van het Gelders Gerstenat? Dan is de rondleiding gratis.
Er is geen pin aanwezig. Betalen kan contant of met een tikkie.

Aanmelden voor de pluk én/of voor de rondleiding is noodzakelijk (in verband met Covid-19). Dit kan via de evenementen die we hebben aangemaakt op Facebook of via info@hopvoorbier.nl of een appje naar 06-14417692.

We zijn afhankelijk van goede weersomstandigheden 1 dag van tevoren doen we een check of het definitief door kan gaan. Hou onze socials in de gaten.

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.
We kijken er naar uit je te ontvangen.

Pieter Rijzebol en Jeanine Lagendijk